Archives for category: Hemma oss mig

Glad påsk på er alla. Jag hoppas ni har det toppen. Vi är hemma denna påsk men det betyder inte att vi inte firar stort. Vi firar till och med lite extra eftersom Johanna har fått jobb nära hemmet. Ni som bor på mindre orter vet att det många gånger är pendling som gäller. Fast nu har hon fått jobb som bemanningssjuksköterska i närheten där vi bor. Det som är fascinerande är att den lön bemanningssjuksköterska har är högre än de ordinarie så allt är verkligen positivt för oss. Johanna kommer att få mycket mer tid över då hon slipper pendlandet. Två timmar mer om dagen är väldigt mycket, dessutom mindre i resekostnad och högre lön. Win-win situation som sagt var.

Jag har förberett ett firande till min vackra maka några dagar så jag är uppe ”med tuppen” denna påskafton. Frukost på sängen med champagne och sedan ska vi på en liten utflykt med lunch nere vid sjön där det serveras kolbullar. Har köpt en rolig present till frun också som hon ska få där, men det bloggar jag om sedan. I kväll kommer några vänner hit och då serveras det påsklamm. Detta kommer att bli en minnesvärd påsk. Nu är det dags att ta på sig hucklet och greppa kaffepettern och väcka frun!
kolbulle

Vilken otrevlig överraskning vi fick i går när vi kom hem efter en vecka på Gotland. Hela källaren var översvämmad. Jag har givetvis fått rapporter om att det regnat kraftig men trodde absolut inte att det var så här illa. Har givetvis ringt försäkringsbolaget och hört med dem. Några killar kommer och hjälper mig att pumpa ur vattneti dag vid lunch.

Der här var minsann inte vad vi räknat med. Pengarna från försäkringsbolaget kommer först när alla skador är åtgärdade dessutom ha vi ju självrisken. Vi är bara inne på vår andra semestervecka och är utan pengar. Nejdå vi får helt enkelt låna snabbt så att vi slipper sitta inne och häcka framför TV:n och typ ”kommisarie Morse” resten av sommaren. ‘

Så du som dansade regndansen du är skyldig mig grymt mycket pengar och arbete 😉 Deessutom så klagar Krusmons enormt. Han är en katt, och katt avskyr att bli blöta om tassarna.
fft

Min svärmor har tyvärr blivit sjuk. Riktigt sjuk. Så julen som står och bankar på porten ligger långt ner på prioritetslistan. Samtidigt är julen en familjehögtid så att ställa in den kändes inte heller rätt. För oss handlar julen just om familjen så att kunna äta god mat tillsammans är det viktigaste. Förhoppningsvis mår min svärmor bättre då men vi tycker det är lika bra att slippa stressen och fokusera på det som är viktigt.

Det är fantastiskt att det finns catering även med julmat. Många upplever ju stress inför julen utan att någon i familjen blir sjuk. Julmaten är det som jag tror de flesta stressar mest inför. En rolig sak med att testa catering på julmaten är att det även finns chans att prova på nya julrätter. Jag tror att de flesta familjer har snöat in sig, precis som min, på att samma rätter måste finnas. Vi köper alltid pressylta men den är alltid kvar. Så jag förstår egentligen inte varför jag köper den! Det är givetvis traditionell julmat att köpa på catering men det finns även moderna inslag. Tänkte bara tipsa er om detta eftersom jag tror att fler känner stress och press inför den kommande månaden.
jukkd

Det är inte klokt vad regnet öser ner. Mitt i det värsta höstrusket var jag dessutom utomhus och bytte bränslepumpsrelä. Jag hade i allafall en trevlig dam som stod och höll i ett paraply över mig. Var som en dålig fars. Inte lätt när fingrarna blir alldeles hala att försöka fixa med dessa grejer. Kände mig som en blöt katt och ville egentligen bara gå in. Fast bilen behövs redan i morgon så att ge upp var inget alternativ.
dhuhu
Det är något med katter och väder. De gillar enbart en viss typ av väder. Jag är likadan. Det får inte vara för kallt. Inte för varmt heller. Avskyr blåst och regn. Om reinkarnation existerar så är jag helt hundra procent säker på att jag var katt i mitt tidigare liv.

Vi bor i en gammal villa på landet som jag skrivit om tidigare. Det är ständigt något som måste göras. Varje sommarsemester försöker vi att ta tag i ett större projekt. Den här sommaren föll lotten på att lägga om taket. Det har egentligen behövt göras för länge sedan men jag har skjutit på det eftersom jag inte trott att jag skulle klara av de själv. Denna vecka har jag arbetat som ett djur med att lägga taket. Är mäkta stolt över mig själv. Fast jag ska erkänna att det inte alls var så svårt som jag trodde. Jag köpte min takplåt via Byggmax. Fick det hemlevererat väldigt snabbt och sedan var det bara att sätta igång. Förutom att Byggmax har bra priser så har de även en otroligt bra beskrivning på takplåt och hur det läggs. Det är en steg för steg beskrivning som jag arbetade efter och det gick hur bra som helst.
dyyd

Nu vet jag att jag inte hade behövt skjutit upp detta projekt. Fast tycdligen sitter takplåt i 50-60 år så det behövs bara göras en gång under livet. Nu har jag dragit mitt strå till stacken. Huset ser nästan helt nytt ut, en otrolig skillnad. Dessutom så kan jag njuta av sommaren. Eftersom jag trodde att det skulle ta längre tid än vad det gjorde så har jag en vecka oplanerad. Har väl aldrig hänt tidigare, men det känns fantastiskt skönt att veta att jag kan pilla naveln om jag så önskar utan några piskor och samvete som gnager.

sönf
Äntligen blir vi av med den fula Malmsängen från IKEA. Vi köpte den som en första säng när vi flyttade tillsammans. Sedan har den hängt med och vi har haft den som ett hatobjekt de senaste åren.
Det finns många nackdelar med de låga sängarna. Det som lider av ryggproblem tänker jag inte ens nämna men däremot hygienen! Vet ni hur äckligt det är under en säng som det inte går att dammsuga under? Det samlas kvalster och andra mindre trevliga saker där under. Visst går det att flytta sängen men hur många gör det varje gång de dammsuger? Ni kan ju tänka er oss som dessutom har husdjur. Allt annat än en fräsch kombination. Med det som jag precis har skrivit så får ni ha det i bakhuvudet när jag skriver jiipie, äntligen har vi beställt en ny säng & madrass från Ilva. Det blev sängen som syns på bilden. Vi var rörande överens om allt för en gångs skull och lät ungefär som i klippet när vi såg den.

Att det blev just denna beror på många saker. Vi bor på landet och den kändes lantlig. Den passar in i vårt hem samtidigt som den är i precis vår smak. Jag gillar att fotändan är täckt samtidigt som huvudändan är öppen så att det passar med eluttaget. Det är ett tecken på att den som ritat sängen verkligen har tänkt till. Det är en klassisk ram som aldrig går ut tiden. Den här sängramen är nyproducerad men samtidigt skulle min gamle farfar kunnat haft den. Den känns ändå modern i stilen.
Det är första gången jag har tittat på sängar online men hädanefter kommer jag alltid att handla på nätet. Så otroligt smidigt med leveranser och allt. Jag tror att det även är lättare att se och hitta just den möbel som passar mig. Det beror på att här går det att titta på en och en. I en möbelaffär är det så många störningsmoment runtomkring. Vill en affär fronta en vara så lägger de fokus på den, och ger den bästa placeringen i lokalen. Då kanske du missar din drömmöbel på grund av det. Jag har läst om produktplacering 😉 På nätet händer inte det.

Det är äppelpajsperiod och vi äter äppelpaj nästan varje helg. Det är så gott. Så här brukar jag göra:

2-3 stora äpplen ( gärna syrliga) som skivas och läggs i en pajform. Över det strör jag socker och kanel.

Pajdegen består av;
125 gram smör
1 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 dl socker
Jag brukar även ha i lite kanel i smeten också. Detta knådas samman och sedan klickar jag ut det över äpplena.

Sedan in i ugnen cirka 20 minuter på 200-225 grader. Det syns på färgen på skalet då det är klart.
Supergott med en klick vaniljglass!
dhd

Jag bloggade tidigare om att jag köpt en ny Dart-tavla. Jag måste säga att det verkligen var ett bra köp. Den har verkligen använts flitigt i sommar. Vi spelar olika spel men oftast är det 501. Eller 301 eftersom det inte tar lika lång tid. Pil är väldigt praktiskt eftersom du kan spela direkt utan några förberedelser. Har vi 20 minuter innan vi ska iväg på middag så kan vi påbörja en omgång. Samma sak medan vi väntar på den perfekta grillkolen. Vi har knappt slagit på TV:n i sommar istället har det blivit pilkastning. För er som är rädd om väggen är det enkelt fixat. Sätt piltavlan på en stor frigolitbit eller liknande.
jskld

Vilket VM vi bjuds på. Matchen mellan Tyskland och Brasilien är oförglömlig. Ett intressant fakta är att 2010 då Spanien fick lyfta VM-bucklan så gjorde de enbart 7 mål under hela turneringen. Tyskland gjorde det i en match, mot Brasilien dessutom.
ksjf

Jag är inne på första semesterveckan. Riktigt varmt och skönt väder. Har mest legat ute vid bryggan och solat. Energin försvinner i takt med att graderna stiger. Stackars Krusmons han ligger mest i skuggan och rör enbart på sig då det vankas mat. Fast jag ger honom bara en gång om dagen. Torrfoder har han såklart tillgång till men annars får han jaga sin egen mat den här årstiden.

Fotboll har det såklart blivt mycket på kvällarna men även fiske. Min bror har lämnat staden och är här på besök. Han har köpt en ny fiskeutrusting från Happy angler, efter rekommendationer från mig, som han hemskt gärna vill testa vad den går för. Jag har en polare som alltid reser på fiskesemestrar och han hade tipsat om den sidan. Jag gillar att fiska men ser mig inte själv som proffs, brorsan där emot fiskar gärna varje ledig minut.

Som kattägare vet jag att kattskrällena ibland måste vässa klorna. Problemet är bara att de tenderar att göra det på husets dyraste möbel, soffan!!! Sedan såg jag en bild på nätet idag som jag bara måste dela med mig av.
kattklösa
Jag tycker att det ser väldigt snyggt ut, håller ni inte med?
Att jag inte kommit på den här lösningen själv istället för att köpa en ny soffa ungefär vart fjärde år. Jag menar den är så simpel men samtidigt genial. Den senaste soffan jag köpte fick jag lov att låna pengar hos Folka för att finansiera. Inget fel med det eftersom det är enkelt och smidigt men detta är ett billigare alternativ och dessutom bättre för miljön. Det är inte roligt med katter som klöser på möbler och jag har provat allt från citrondoft till vattenpistol. Ingenting fungerar. Klösbrädan däremot, den står helt orörd.