Archives for category: Krusmons

Här kommer ett viktigt inlägg som jag skulle uppskatta om ni sprider. Det handlar om katter och kyla. Innan ni startar bilen kontrollera så att ingen katt har krypit in under bilen eller sitter på däcken. Katterna är experter på att söka värme på bilar. Nu när vintern har slagit till ökar olyckorna med dödade katter av bilar.
katter

En annan sak som vintern ställer till det för är de hemlösa katterna som tyvärr ökar i antal. Katter tål faktiskt inte kyla så bra även om de har päls. Det är deras tassar och öron som de lätt förfyser. Ett stort aber är att katterna inte kan hitta mat i snön och kyla. Insekter och bytesdjur går ofta i dvala. Fåglar finns men snön gör att katten inte alls är lika smidig. Har du en hemlös katt ( som du vet är hemlös, mata inte in en annans katt) i området ställ ut lite mat om den är väldigt skygg och ring ett katthem och se om de har plats.

Tänk även på att kylan påverkar din egen katt om den är ute. Då behöver den mer kattmat än i vanliga fall. Det finns bra kattmat på nätet som både är näringrik och god. Låt inte heller katten vara ute många timmar i sträck vid sträng kyla.

Det är inte bara kungar som får statyer resta till sitt minne. Även katter frår tydligen det. I Istanbul finns tusentals katter som lever på gatorna. En av dessa blev internetkändis. En katt som ser väldigt cool ut blev en meme och det finns tusentals olika texter till bilden. Dessutom på flera olika språk.
jjiddd

Nu har denna katt fått en egen staty i Istanbul. Så nu är han förevigad för en lång tid och inte bara en internetfluga.
kattstaty

Mjau säger Krusmons lite avundsjukt för han skulle nog också vilja ha en egen staty på farstutrappen.

Vilken otrevlig överraskning vi fick i går när vi kom hem efter en vecka på Gotland. Hela källaren var översvämmad. Jag har givetvis fått rapporter om att det regnat kraftig men trodde absolut inte att det var så här illa. Har givetvis ringt försäkringsbolaget och hört med dem. Några killar kommer och hjälper mig att pumpa ur vattneti dag vid lunch.

Der här var minsann inte vad vi räknat med. Pengarna från försäkringsbolaget kommer först när alla skador är åtgärdade dessutom ha vi ju självrisken. Vi är bara inne på vår andra semestervecka och är utan pengar. Nejdå vi får helt enkelt låna snabbt så att vi slipper sitta inne och häcka framför TV:n och typ ”kommisarie Morse” resten av sommaren. ‘

Så du som dansade regndansen du är skyldig mig grymt mycket pengar och arbete 😉 Deessutom så klagar Krusmons enormt. Han är en katt, och katt avskyr att bli blöta om tassarna.
fft

Nu finns svaret på vad katten egentligen säger när han mjauar. Eller vad de engelska katterna säger. De svenska katternas spåk är ännu ett mysterium.
jjnnjnj


Jag förstår denna katts svårigheter. Det är aldrig lätt att lägga sig i en hängmatta. Men övning ger färdighet.

Jag undrar just om den här laddaren fungerar på Krusmons? Det skulle verkligen behövas en kattladdare så att det blir fart på honom! 😉
hhhuhuhuhu

Låt mig presentera Catpuccino, ett kaffe med riv!
ccca
ccccc
hdhhdhd
hhs

Vi har alla hört att mjölk inte är bra för katten. Trots detta så älskar de flesta katter mjölk. Är det då så farligt att ge katten mjölk lite då och då? Svaret är nja! Vissa katter blir inte sjuka av mjölk men majoriteten tål inte mjölk.

Anledningen till att katter trots allt fortsätter att tycka om mjölk är att det inte kan sätta samman sin sjukdom med mjölken. De blir inte dåliga direkt utan det tar ett tag innan magproblemen startar efter det lapat i sig den goda drycken. Vatten är den bästa drycken som du kan ge din katt.
gnam

På vintern ligger Krusmons mest inne och latar sig men nu kommer sommarmånaderna då han mest är ute.

En stor nackdel med sommaren är ett litet kryp som heter fästing!
Jag fick ett tips som var smart som jag bara måste dela med mig av.
När katten kommer in dra ett varv med klädborsten. Ni vet en sådan med tejp! Kanske inte fungerar om katten har en ullig päls, kan tänka mig att det blir en kinesisk nakenkatt då.

Innan fästingen sätter sig så kryper den omkring. Har den inte bitit sig fast så fastnar den på rullen!
km

Krusmons har gått upp så mycket i vikt denna vinter. Jag vet såklart att steriliserade hankatter ofta blir överviktiga och ofta behöver specialfoder för att hålla sig i form. Precis som för oss människor är inte fetma heller bra för djuren. Det är flera år sedan vi tog manligheten av Krusmons men det är först denna vinter han gått upp mycket.

Det har varit riktigt svårt för oss att hitta ett bra kattfoder. Ni kan glömma att han skulle äta Whiskas eller något av de torrfoder som finns i affärerna. Har inte köpt kattmat där på flera år eftersom han matstrejkar då. Flera bekanta tipsade om att Royal Canin skulle ha ett torrfoder för överviktiga katter som de älskade, men icke sa nicke. Inte våran gourmetkatt inte. Han gick till skålen nosade vände och satte sig vid kylskåpet och jamade. Eller skrek kanske är ett bättre uttryck.

En annan bekant tipsade om kattmat på nätet som han alltid köpte, frrån olivers-petfood.se. En sida som säljer hundmat och kattmat online. De har ett eget märke och en produkt är just avsedd för lite överviktiga katter.

Jag ska erkänna att jag inte hade så höga förhoppningar med tanke på hur många kattfoder har spottat ut demonstrativt. Fast vet ni vad? Det gick hem! Hallelulja! Nu kanske några av kilona försvinner och vi dessutom har en nöjd katt.

Det var den här förpackningen med kattfoder som jag beställde hem om det är fler än vi som har en sådan kräsen katt.
hahha

Krusmons har alltid varit bortskämd och kräsen. Han äter exempelvis inte ICA:s skinka men Basturökt Lönneberga skinka slinker ner minsann.

Jag försökte läsa på torrfodret vad det var som gjorde att Krusmons tyckte så mycket om det. Har inte lyckats att klura ut det ännu. Jag har mina aningar om att det beror på att det är utan spannmål. Att det är mycket mer kyckling än i andra torrfoder för katter. Att det normalt är så mycket spannmål i torrfoder beror såklart på att det är billiagre att tillverka. Fast väldigt dumt, hur många katter äter vete? De tuggar på gräs när de behöver rensa magen!

Så nu är det frid och fröjd här hemma. En lycklig katt är en lycklig husse och matte!