Archives for category: Nyhet

Krusmon är som han är. Väldigt glad i fisk och skaldjur vilket bevisar sig varje gång vi köper hem räkor. Då vill han gärna ha några stycken och mumsa på. Faktum är att Krusmons favoritfisk är makrill och vem gillar inte makrill tillsammans med spenat och färsk potatis! Riktigt gott så kanske man skall ge sig ut till havs och testa på fiskelyckan. Har ju trots allt en gammal kompis som brukar hobby-fiska lite. Kikade runt lite på nätet och klickade mig in på Happy angler som hade en massa olika fiskeredskap. Havet är ju trots allt en plats där man får sinnesro och kan njuta av lugnet så det skulle nog gynna både mig och Krusmon. Jag har faktiskt alltid velat testa på att fiska men aldrig riktigt tagit tag i saken så nu när folk ändå är ute på sjön kanske man skall ta sig en tur.

Katter älskar fisk

Som jag nämnde i mitt senaste inlägg så hade jag köpt en present till Johanna. Det var en alldeles för bra present för att inte blogga om den. Jag köpte en upplevelse till henne. Har ni hört talas om det? Det är alltså inte en sak utan det finns massor av coola upplevelser att välja bland. Hon blev jätteglad för det jag valde.

Jag tänkte att vi skulle ta en weekend till Stockholm i juni. Det är enligt mig den bästa årstiden i Stockholm innan alla semestrar startar. Stockholm har ett så stort nöjesutbud men detta är lite utöver det vanliga. Jag har bokat tid för en chokladmassage. Hon älskar choklad och detta lät verkligen spännande. Jag visste inte ens att det fanns innan jag satt och valde mellan de olika aktiviteterna.

choklad

choklad

Tydligen är denna massage rengörande, skjuter fram åldrandet och frambringar lyckohormoner. Spana in Greatdays om du vill ha fler förslag på spännande, romantiska eller tuffa upplevelser att ge till din käraste. Nu ska jag bara fixa kattvakt till Krusmons under den helgen.

Glad påsk på er alla. Jag hoppas ni har det toppen. Vi är hemma denna påsk men det betyder inte att vi inte firar stort. Vi firar till och med lite extra eftersom Johanna har fått jobb nära hemmet. Ni som bor på mindre orter vet att det många gånger är pendling som gäller. Fast nu har hon fått jobb som bemanningssjuksköterska i närheten där vi bor. Det som är fascinerande är att den lön bemanningssjuksköterska har är högre än de ordinarie så allt är verkligen positivt för oss. Johanna kommer att få mycket mer tid över då hon slipper pendlandet. Två timmar mer om dagen är väldigt mycket, dessutom mindre i resekostnad och högre lön. Win-win situation som sagt var.

Jag har förberett ett firande till min vackra maka några dagar så jag är uppe ”med tuppen” denna påskafton. Frukost på sängen med champagne och sedan ska vi på en liten utflykt med lunch nere vid sjön där det serveras kolbullar. Har köpt en rolig present till frun också som hon ska få där, men det bloggar jag om sedan. I kväll kommer några vänner hit och då serveras det påsklamm. Detta kommer att bli en minnesvärd påsk. Nu är det dags att ta på sig hucklet och greppa kaffepettern och väcka frun!
kolbulle

Idag har jag varit i mina gamla hoods. I det område jag bodde som ung innan jag tog över släktens gamla gård. Det var som det var nyligen jag kontaktade den fastighetsmäklare Partille som hjälpte mig att sälja min lilla tvåa. Gick till och med förbi hans kontor. Skittrevlig kille, typisk göteborgare med glatt humör. Minns inte vad han hette, men det var inte Kaj eller Glenn iaf höhöhö.

Det var längesedan jag var i Partille men det mesta var sig likt. Självklart har det byggts mycket nytt och utvecklats sedan sist. Det känns som allt runt omkring mig förändrats utom jag. Fast som sagt kände jag igen mig. Var in och tog en fika på det hak jag alltid hängde på. Fast det var nya ägare. En stadsdel i Partille och jag verkligen tycker är fantastisk är paradiset. Där finns det otroligt vackra villor. Det är byggda i nationalromantik. Ni vet stilen som exempelvis Kiruna kyrka, Naturhistoriska museet i Stockholm eller Nordiska museet är byggda i. De är verkligen flotta bostäder. När jag var student i Göteborg drömde jag om att bo där. Fast livet ville annat och istället hamnade jag på den gård där släkten bott. Inte alls lika flott. Vad jag känner att jag blev nostalgisk nu men det blir lätt så när man besöker sina gamla hoods och den del av livet som var ens bästa!

parad
Borgen är ett av de mer väldkända husen i Paradiset i Partille. Idag är det bostadsrätter.

Här kommer ett viktigt inlägg som jag skulle uppskatta om ni sprider. Det handlar om katter och kyla. Innan ni startar bilen kontrollera så att ingen katt har krypit in under bilen eller sitter på däcken. Katterna är experter på att söka värme på bilar. Nu när vintern har slagit till ökar olyckorna med dödade katter av bilar.
katter

En annan sak som vintern ställer till det för är de hemlösa katterna som tyvärr ökar i antal. Katter tål faktiskt inte kyla så bra även om de har päls. Det är deras tassar och öron som de lätt förfyser. Ett stort aber är att katterna inte kan hitta mat i snön och kyla. Insekter och bytesdjur går ofta i dvala. Fåglar finns men snön gör att katten inte alls är lika smidig. Har du en hemlös katt ( som du vet är hemlös, mata inte in en annans katt) i området ställ ut lite mat om den är väldigt skygg och ring ett katthem och se om de har plats.

Tänk även på att kylan påverkar din egen katt om den är ute. Då behöver den mer kattmat än i vanliga fall. Det finns bra kattmat på nätet som både är näringrik och god. Låt inte heller katten vara ute många timmar i sträck vid sträng kyla.

Det är inte bara kungar som får statyer resta till sitt minne. Även katter frår tydligen det. I Istanbul finns tusentals katter som lever på gatorna. En av dessa blev internetkändis. En katt som ser väldigt cool ut blev en meme och det finns tusentals olika texter till bilden. Dessutom på flera olika språk.
jjiddd

Nu har denna katt fått en egen staty i Istanbul. Så nu är han förevigad för en lång tid och inte bara en internetfluga.
kattstaty

Mjau säger Krusmons lite avundsjukt för han skulle nog också vilja ha en egen staty på farstutrappen.

Vilken otrevlig överraskning vi fick i går när vi kom hem efter en vecka på Gotland. Hela källaren var översvämmad. Jag har givetvis fått rapporter om att det regnat kraftig men trodde absolut inte att det var så här illa. Har givetvis ringt försäkringsbolaget och hört med dem. Några killar kommer och hjälper mig att pumpa ur vattneti dag vid lunch.

Der här var minsann inte vad vi räknat med. Pengarna från försäkringsbolaget kommer först när alla skador är åtgärdade dessutom ha vi ju självrisken. Vi är bara inne på vår andra semestervecka och är utan pengar. Nejdå vi får helt enkelt låna snabbt så att vi slipper sitta inne och häcka framför TV:n och typ ”kommisarie Morse” resten av sommaren. ‘

Så du som dansade regndansen du är skyldig mig grymt mycket pengar och arbete 😉 Deessutom så klagar Krusmons enormt. Han är en katt, och katt avskyr att bli blöta om tassarna.
fft

ls
Välkommen till min modeblogg :) Nejdå jag ska inte byta inriktning men så här i julklappstider tänkte jag tipsa er om ett av mina favoritmärken Lyle & Scott.

Lyle & Scott gör riktigt snygga kläder som är klassiska. Det är ett skotskt märke (tror jag) så de passar bra för vårat klimat. Ni vet hur det är annars. Man köper en snygg Italiensk vinterjacka sedan går den inte att använda för den tål inte minusgrader. Jag hade en jacka som frös! Det är sant, så fort det blev 0 så frös stoppningen och den blev och stel prasslig.

Jackan på bilden köpte jag i dag från Stylepit. Det är en vindjacka och ett perfekt julklappstips för er som inte shoppat klart ännu.

Min svärmor har tyvärr blivit sjuk. Riktigt sjuk. Så julen som står och bankar på porten ligger långt ner på prioritetslistan. Samtidigt är julen en familjehögtid så att ställa in den kändes inte heller rätt. För oss handlar julen just om familjen så att kunna äta god mat tillsammans är det viktigaste. Förhoppningsvis mår min svärmor bättre då men vi tycker det är lika bra att slippa stressen och fokusera på det som är viktigt.

Det är fantastiskt att det finns catering även med julmat. Många upplever ju stress inför julen utan att någon i familjen blir sjuk. Julmaten är det som jag tror de flesta stressar mest inför. En rolig sak med att testa catering på julmaten är att det även finns chans att prova på nya julrätter. Jag tror att de flesta familjer har snöat in sig, precis som min, på att samma rätter måste finnas. Vi köper alltid pressylta men den är alltid kvar. Så jag förstår egentligen inte varför jag köper den! Det är givetvis traditionell julmat att köpa på catering men det finns även moderna inslag. Tänkte bara tipsa er om detta eftersom jag tror att fler känner stress och press inför den kommande månaden.
jukkd

Alla som har en katt vet hur mycket det älskar kartonger. Har du köpt ett par nya skor dröjer det inte länge innan de försöker att pressa sig ner i den medföljande kartongen.
dyuyd
Nu har ett forskarteam forskat om detta. De tog två grupper och placerade katten i en för den okänd miljö. I hälften av fallet så fanns det ett katong i rummet. De mätte katternas stresshormon. För de katter som hade en kartong i rummet sjönk detta fortare. Katten anpassade sig alltså snabbare till sin miljö och gjorde att den kände sig trygg. Det här är alltså något som faktisk är väldigt bra att veta för oss kattägare.
När vi skaffar en ny kattunge eller är kattvakt så kan det vara en god idé att ställe in en kartong i rummet. Det är även därför det är bäst att ha en resebur när du reser. Katten bör vara van vid buren innan men den doftar hemma och är en trygg miljö för katten.
dhud
Varför det är på det här vist förutom att katten känner sig tyggare vet inte forskarna. Det finns tre alternativ.

1. Det blir varmt och gosigt.
2. Katter avskyr konflikter och gömmer sig.
3. En katt jagar med blixattackmetoden och vill vara dold.

Oavsett vilket så är det beviligen en lugnare miljö för katten med en låda i sin närhet.
dyutddd