Barnböcker med katter


Den här veckan är det full fart här hemma. Min älskade Johanna och jag är barnvakt åt hennes systerdotter och hennes systers katt. Krusmons är inte direkt överlycklig åt någon av gästerna och ligger mest och surar längst in i garderoben. Så länge katterna inte slåss är vi nöjda. Johannas systerdotter är elva år och inne i värsta bokslukaråldern, något som vi båda tycker är superkul. I går kom den unga damen och frågade mig vad jag läste när jag var liten. Jag fick fundera ett tag innan jag kom på Janne Lundströms böcker, läs mer om den här, och om de kunde vara något för en elvaårig tjej. Uppenbarligen var de det för bortsett från när det var dags för mat, såg vi inte till barnet mer den kvällen. Det finns dagar när jag skulle vilja vara elva år och ha all tid i världen för att läsa böcker.

Interiör från ett bibliotek
Katt i en bokhylla