Cello på ett helt unikt sätt


Jag handlar ofta både musik och snus på nätet. Obskyra vinylsinglar är vanligtvis det jag letar efter men av en slump snubblade jag över något som ligger långt ifrån den musik jag vanligtvis lyssnar på. Jag kan för mitt liv inte förstå hur jag har lyckats missa 2Cellos och den helt unika musik som de skapar. Inte nog med att det är två gudabenådade musiker skolade i klassisk musik, de ger sig dessutom fullständigt hänsynslös på rockklassiker som Eye of the Tiger och Highway to hell. Det är först nu jag har insett att det finns elcello och att det på en sådan går att skapa ett nästan lika rått rockljud som på en elgitarr. Jag var tvungen att spela upp musiken för min älskade Johanna och blev lika såld som jag. Krusmons var, föga förvånande, inte särskilt imponerad utan satte sig vid ytterdörren och meddelade högljutt att han ville ut. Ingen hyfs på den katten, men det vet ni ju sedan innan.

En man som spelar cello
En vinyl-LP med grå ettikett