En katt på diet


Krusmons har gått upp så mycket i vikt denna vinter. Jag vet såklart att steriliserade hankatter ofta blir överviktiga och ofta behöver specialfoder för att hålla sig i form. Precis som för oss människor är inte fetma heller bra för djuren. Det är flera år sedan vi tog manligheten av Krusmons men det är först denna vinter han gått upp mycket.

Det har varit riktigt svårt för oss att hitta ett bra kattfoder. Ni kan glömma att han skulle äta Whiskas eller något av de torrfoder som finns i affärerna. Har inte köpt kattmat där på flera år eftersom han matstrejkar då. Flera bekanta tipsade om att Royal Canin skulle ha ett torrfoder för överviktiga katter som de älskade, men icke sa nicke. Inte våran gourmetkatt inte. Han gick till skålen nosade vände och satte sig vid kylskåpet och jamade. Eller skrek kanske är ett bättre uttryck.

En annan bekant tipsade om kattmat på nätet som han alltid köpte, frrån olivers-petfood.se. En sida som säljer hundmat och kattmat online. De har ett eget märke och en produkt är just avsedd för lite överviktiga katter.

Jag ska erkänna att jag inte hade så höga förhoppningar med tanke på hur många kattfoder har spottat ut demonstrativt. Fast vet ni vad? Det gick hem! Hallelulja! Nu kanske några av kilona försvinner och vi dessutom har en nöjd katt.

Det var den här förpackningen med kattfoder som jag beställde hem om det är fler än vi som har en sådan kräsen katt.
hahha

Krusmons har alltid varit bortskämd och kräsen. Han äter exempelvis inte ICA:s skinka men Basturökt Lönneberga skinka slinker ner minsann.

Jag försökte läsa på torrfodret vad det var som gjorde att Krusmons tyckte så mycket om det. Har inte lyckats att klura ut det ännu. Jag har mina aningar om att det beror på att det är utan spannmål. Att det är mycket mer kyckling än i andra torrfoder för katter. Att det normalt är så mycket spannmål i torrfoder beror såklart på att det är billiagre att tillverka. Fast väldigt dumt, hur många katter äter vete? De tuggar på gräs när de behöver rensa magen!

Så nu är det frid och fröjd här hemma. En lycklig katt är en lycklig husse och matte!