En ny säng är beställd


sönf
Äntligen blir vi av med den fula Malmsängen från IKEA. Vi köpte den som en första säng när vi flyttade tillsammans. Sedan har den hängt med och vi har haft den som ett hatobjekt de senaste åren.
Det finns många nackdelar med de låga sängarna. Det som lider av ryggproblem tänker jag inte ens nämna men däremot hygienen! Vet ni hur äckligt det är under en säng som det inte går att dammsuga under? Det samlas kvalster och andra mindre trevliga saker där under. Visst går det att flytta sängen men hur många gör det varje gång de dammsuger? Ni kan ju tänka er oss som dessutom har husdjur. Allt annat än en fräsch kombination. Med det som jag precis har skrivit så får ni ha det i bakhuvudet när jag skriver jiipie, äntligen har vi beställt en ny säng & madrass från Ilva. Det blev sängen som syns på bilden. Vi var rörande överens om allt för en gångs skull och lät ungefär som i klippet när vi såg den.

Att det blev just denna beror på många saker. Vi bor på landet och den kändes lantlig. Den passar in i vårt hem samtidigt som den är i precis vår smak. Jag gillar att fotändan är täckt samtidigt som huvudändan är öppen så att det passar med eluttaget. Det är ett tecken på att den som ritat sängen verkligen har tänkt till. Det är en klassisk ram som aldrig går ut tiden. Den här sängramen är nyproducerad men samtidigt skulle min gamle farfar kunnat haft den. Den känns ändå modern i stilen.
Det är första gången jag har tittat på sängar online men hädanefter kommer jag alltid att handla på nätet. Så otroligt smidigt med leveranser och allt. Jag tror att det även är lättare att se och hitta just den möbel som passar mig. Det beror på att här går det att titta på en och en. I en möbelaffär är det så många störningsmoment runtomkring. Vill en affär fronta en vara så lägger de fokus på den, och ger den bästa placeringen i lokalen. Då kanske du missar din drömmöbel på grund av det. Jag har läst om produktplacering 😉 På nätet händer inte det.