Enkelt att lägga nytt tak


Vi bor i en gammal villa på landet som jag skrivit om tidigare. Det är ständigt något som måste göras. Varje sommarsemester försöker vi att ta tag i ett större projekt. Den här sommaren föll lotten på att lägga om taket. Det har egentligen behövt göras för länge sedan men jag har skjutit på det eftersom jag inte trott att jag skulle klara av de själv. Denna vecka har jag arbetat som ett djur med att lägga taket. Är mäkta stolt över mig själv. Fast jag ska erkänna att det inte alls var så svårt som jag trodde. Jag köpte min takplåt via Byggmax. Fick det hemlevererat väldigt snabbt och sedan var det bara att sätta igång. Förutom att Byggmax har bra priser så har de även en otroligt bra beskrivning på takplåt och hur det läggs. Det är en steg för steg beskrivning som jag arbetade efter och det gick hur bra som helst.
dyyd

Nu vet jag att jag inte hade behövt skjutit upp detta projekt. Fast tycdligen sitter takplåt i 50-60 år så det behövs bara göras en gång under livet. Nu har jag dragit mitt strå till stacken. Huset ser nästan helt nytt ut, en otrolig skillnad. Dessutom så kan jag njuta av sommaren. Eftersom jag trodde att det skulle ta längre tid än vad det gjorde så har jag en vecka oplanerad. Har väl aldrig hänt tidigare, men det känns fantastiskt skönt att veta att jag kan pilla naveln om jag så önskar utan några piskor och samvete som gnager.