Ett nyttigare liv


I mitt senaste inlägg skrev jag att vi satt Krusmons på diet. I går kom min fru hem med en våg. De hade fått värdecheckar hos ett företag där de fick välja mellan olika varor som julklapp från hennes jobb. Hon valde en våg, tyvärr måste jag säga. Det är tydligen inte bara Krusmons som blivit fet. Vi bestämde att även vi ska testa på en diet. Vi läste ganska mycket om vilken vi ska välja och har beslutat oss för den så kallade 52.

Att det blir 52 har flera olika anledningar. För det första älskar vi mat och att enbart två dagar per vecka avstå från livets goda verkar vara busenkelt.
En annan orsak var faktiskt även en artikel i en tidning där två tvillingar testade olika dieter. En uteslöt socker och den andra fett. Båda tyckte att maten blev oerhört tråkig i längden. Det kommer med andra ord inte vara hållbart i längden. Jag tror att folk måste unna sig något emellanåt annars kommer de att öka i vikt så fort dieten är avslutat, om de ens lyckas att fullfölja den. Så 52 startar inom kort och jag är faktiskt ganska nyfiken att se vad slutresultatet kommer att bli.
hsuih