Kategori: Hemma oss mig

 • Extra firande idag

  Glad påsk på er alla. Jag hoppas ni har det toppen. Vi är hemma denna påsk men det betyder inte att vi inte firar stort. Vi firar till och med lite extra eftersom Johanna har fått jobb nära hemmet. Ni som bor på mindre orter vet att det många gånger är pendling som gäller. Fast…

 • Vem har dansat regndansen?

  Vilken otrevlig överraskning vi fick i går när vi kom hem efter en vecka på Gotland. Hela källaren var översvämmad. Jag har givetvis fått rapporter om att det regnat kraftig men trodde absolut inte att det var så här illa. Har givetvis ringt försäkringsbolaget och hört med dem. Några killar kommer och hjälper mig att…

 • Tack och lov för catering!

  Min svärmor har tyvärr blivit sjuk. Riktigt sjuk. Så julen som står och bankar på porten ligger långt ner på prioritetslistan. Samtidigt är julen en familjehögtid så att ställa in den kändes inte heller rätt. För oss handlar julen just om familjen så att kunna äta god mat tillsammans är det viktigaste. Förhoppningsvis mår min…

 • Som en dränkt katt!

  Det är inte klokt vad regnet öser ner. Mitt i det värsta höstrusket var jag dessutom utomhus och bytte bränslepumpsrelä. Jag hade i allafall en trevlig dam som stod och höll i ett paraply över mig. Var som en dålig fars. Inte lätt när fingrarna blir alldeles hala att försöka fixa med dessa grejer. Kände…

 • Enkelt att lägga nytt tak

  Vi bor i en gammal villa på landet som jag skrivit om tidigare. Det är ständigt något som måste göras. Varje sommarsemester försöker vi att ta tag i ett större projekt. Den här sommaren föll lotten på att lägga om taket. Det har egentligen behövt göras för länge sedan men jag har skjutit på det…

 • En ny säng är beställd

  Äntligen blir vi av med den fula Malmsängen från IKEA. Vi köpte den som en första säng när vi flyttade tillsammans. Sedan har den hängt med och vi har haft den som ett hatobjekt de senaste åren. Det finns många nackdelar med de låga sängarna. Det som lider av ryggproblem tänker jag inte ens nämna…

 • En god äppelpaj

  Det är äppelpajsperiod och vi äter äppelpaj nästan varje helg. Det är så gott. Så här brukar jag göra: 2-3 stora äpplen ( gärna syrliga) som skivas och läggs i en pajform. Över det strör jag socker och kanel. Pajdegen består av; 125 gram smör 1 dl vetemjöl 2 dl havregryn 1 dl socker Jag…

 • Ett bra köp

  Jag bloggade tidigare om att jag köpt en ny Dart-tavla. Jag måste säga att det verkligen var ett bra köp. Den har verkligen använts flitigt i sommar. Vi spelar olika spel men oftast är det 501. Eller 301 eftersom det inte tar lika lång tid. Pil är väldigt praktiskt eftersom du kan spela direkt utan…

 • Sol och målfest

  Vilket VM vi bjuds på. Matchen mellan Tyskland och Brasilien är oförglömlig. Ett intressant fakta är att 2010 då Spanien fick lyfta VM-bucklan så gjorde de enbart 7 mål under hela turneringen. Tyskland gjorde det i en match, mot Brasilien dessutom. Jag är inne på första semesterveckan. Riktigt varmt och skönt väder. Har mest legat…

 • Laga soffan

  Som kattägare vet jag att kattskrällena ibland måste vässa klorna. Problemet är bara att de tenderar att göra det på husets dyraste möbel, soffan!!! Sedan såg jag en bild på nätet idag som jag bara måste dela med mig av. Jag tycker att det ser väldigt snyggt ut, håller ni inte med? Att jag inte…