Hon är bossen


Mjau på er, hälsar Maja. Min katt är den som bestämmer hemma hos mig. När Maja är på dåligt humör gäller det att snabbt ge henne vad hon vill ha, annars kommer hela dagen bli dålig. Och självklart är bara det bästa gott nog för en kattdrottning som Maja. Jag har faktiskt tänkt att hon ska få följa med till mina föräldrars lantställe snart, men hon vägrar resa i andra klass. Jag har sett ut en jättefin ny resbur till henne och tänkte ta ett litet snabblån för att köpa den pronto ­– när det gäller Maja går det inte att invänta löning! Frågan är hur hon kommer att reagera när hon får syn på mammas och pappas gamla misse. Gråis är jättegammal, blind på ena ögat och ligger mest och latar sig hela dagarna, så det lär inte direkt bli någon maktkamp. Å andra sidan vet man aldrig med katter, de kan ju verkligen bli helt galna om någon försöker överglänsa dem. Jag har haft katt så länge jag kan minnas och ingen är den andra lik, men Maja är helt klart den som krävt mest uppmärksamhet. Men det förtjänar hon, för bakom divalaterna finns en fantastisk liten följeslagare som alltid är på min sida.

katten