Husse åker på kurs – då dansar Krusmons på bordet


Sedan en tid tillbaka har jag arbetat med utbildningen Heta arbeten, där jag håller kurser för de som ska bli certifierade tillståndsansvariga. Det är ett intressant och roligt jobb där jag träffar massor av nya människor, något som jag verkligen gillar. Utbildningen håller vi i olika städer och därför blir det periodvis en del resor för min del. Min älskade Johanna tar det med ro, hon brukar passa på att skriva när inte jag är hemma och pratar med henne, som hon så diplomatiskt uttryckte det. Den som är fullständigt överlycklig varje gång jag tar fram min weekendväska är Krusmons. Det är precis som att han vet att en liten väska inte innebär en resa i transportburen (som han avskyr) till kattpensionatet, utan en eller två dagar ensam med matte. Det innebär för Krusmons del att han kan ligga och vräka ut sig i min halva av sängen, tjata om mat en gång i timman och få det och ha Johannas odelade uppmärksamhet i soffan på kvällarna. Om jag känner mig utkonkurrerad av min katt? Ingen risk, det finns plats för oss båda två i Johannas liv.

Weekendväska i ett rum med trägolv