Katter och corona


Vad otäckt det är med corona. Tydligen kan katter få det från oss människor men jag har inte förstått om vi kan få det från katter, någon som vet? Det är inte bara tamkatter som blir smittade utan även större kattdjur som tigrar. Det jag tycker är läskigt är att virus lätt muterar då de hoppar mellan olika arter. Johanna är lite av en hypokondriker så nu har vi extra mycket vitlök i allt. Dessutom ställer vi in ytterskorna direkt i garderoben så inte Krusmons ska stryka sig på dem som han alltid gör annars. Det är ju en droppsmitta så jag misstänker att golv och asfalt är värst. Sedan spritar vi händerna ofta. Jag som kör nikotinpåsar och stoppar fingrarna i munnen då och då har alltid handsprit i närheten. Däremot läste jag att både cigaretter och snus verkar ha skyddande effekt men jag har inte förstått om det är nikotinet eller tobaken som är anledningen.

Katt som ser sjuk ut
Närbild på corona-viruset