Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/geranium/krusmons.nu/wp-content/themes/wu-wei/header.php on line 15
Archives for category: Krusmons

Johanna har köpt en aktiveringsleksak för katt till Krusmons. Det är en slags sprattlande fisk. Den påminner om de där sjungande abborrarna som var populära att ha på väggen för några år sedan. Singing Bass Billy eller vad de nu hette? 


Huromhelst, Krusmons nya katleksak sprattlar rejält mycket och missen leker med den dagarna i ända. En bra sak är att den laddas med usb. Det var helt nytt för mig att kattleksaker kunde vara så moderna. Enligt Johanna fanns det ett rätt stort utbud av just kattleksaker med usb-laddning i den djurbutik som hon handlade leksaken i. Jag vet inte riktigt vad jag ville säga med det här inlägget mer än att Krusmons tydligen är en katt som gillar high-tech (och fisk)!

En kat

Finns det någon som har ett smart tips på hur man kan gömma kattlådan i badrummet? Eller åtminstone göra den lite mindre osynlig? Badrummet är litet och jag tycker lådan tar lite väl mycket visuellt utrymme. Jag har funderat på att byta till en kattlåda med lock i samma färg som övrig badrumsinredning, men det kanske inte är det trevligaste alternativet för katten.


Det är inte några problem med själva lukten som stör mig, utan som sagt endast det visuella. Jag skulle vilja att  kattlådan smälte in bättre i övrig inredning. Vi hade en obehaglig doft i badrummet tidigare, men det var inte Krusmons “fel”. Det var avloppet som var boven i dramat. Rörmokaren var här och spolade rent och vi bytte avloppsgaller i samma veva till ett nytt fräscht. Hursomhelst om någon läsare har en bra och snygg kattlåda får ni gärna tipsa!

Kattlåda

Här kommer ett viktigt inlägg som jag skulle uppskatta om ni sprider. Det handlar om katter och kyla. Innan ni startar bilen kontrollera så att ingen katt har krypit in under bilen eller sitter på däcken. Katterna är experter på att söka värme på bilar. Nu när vintern har slagit till ökar olyckorna med dödade katter av bilar.
katter

En annan sak som vintern ställer till det för är de hemlösa katterna som tyvärr ökar i antal. Katter tål faktiskt inte kyla så bra även om de har päls. Det är deras tassar och öron som de lätt förfyser. Ett stort aber är att katterna inte kan hitta mat i snön och kyla. Insekter och bytesdjur går ofta i dvala. Fåglar finns men snön gör att katten inte alls är lika smidig. Har du en hemlös katt ( som du vet är hemlös, mata inte in en annans katt) i området ställ ut lite mat om den är väldigt skygg och ring ett katthem och se om de har plats.

Tänk även på att kylan påverkar din egen katt om den är ute. Då behöver den mer kattmat än i vanliga fall. Det finns bra kattmat på nätet som både är näringrik och god. Låt inte heller katten vara ute många timmar i sträck vid sträng kyla.

Det är inte bara kungar som får statyer resta till sitt minne. Även katter frår tydligen det. I Istanbul finns tusentals katter som lever på gatorna. En av dessa blev internetkändis. En katt som ser väldigt cool ut blev en meme och det finns tusentals olika texter till bilden. Dessutom på flera olika språk.
jjiddd

Nu har denna katt fått en egen staty i Istanbul. Så nu är han förevigad för en lång tid och inte bara en internetfluga.
kattstaty

Mjau säger Krusmons lite avundsjukt för han skulle nog också vilja ha en egen staty på farstutrappen.

Vilken otrevlig överraskning vi fick i går när vi kom hem efter en vecka på Gotland. Hela källaren var översvämmad. Jag har givetvis fått rapporter om att det regnat kraftig men trodde absolut inte att det var så här illa. Har givetvis ringt försäkringsbolaget och hört med dem. Några killar kommer och hjälper mig att pumpa ur vattneti dag vid lunch.

Der här var minsann inte vad vi räknat med. Pengarna från försäkringsbolaget kommer först när alla skador är åtgärdade dessutom ha vi ju självrisken. Vi är bara inne på vår andra semestervecka och är utan pengar. Nejdå vi får helt enkelt låna snabbt så att vi slipper sitta inne och häcka framför TV:n och typ “kommisarie Morse” resten av sommaren. ‘

Så du som dansade regndansen du är skyldig mig grymt mycket pengar och arbete 😉 Deessutom så klagar Krusmons enormt. Han är en katt, och katt avskyr att bli blöta om tassarna.
fft

Nu finns svaret på vad katten egentligen säger när han mjauar. Eller vad de engelska katterna säger. De svenska katternas spåk är ännu ett mysterium.
jjnnjnj


Jag förstår denna katts svårigheter. Det är aldrig lätt att lägga sig i en hängmatta. Men övning ger färdighet.

Jag undrar just om den här laddaren fungerar på Krusmons? Det skulle verkligen behövas en kattladdare så att det blir fart på honom! 😉
hhhuhuhuhu

Låt mig presentera Catpuccino, ett kaffe med riv!
ccca
ccccc
hdhhdhd
hhs

Vi har alla hört att mjölk inte är bra för katten. Trots detta så älskar de flesta katter mjölk. Är det då så farligt att ge katten mjölk lite då och då? Svaret är nja! Vissa katter blir inte sjuka av mjölk men majoriteten tål inte mjölk.

Anledningen till att katter trots allt fortsätter att tycka om mjölk är att det inte kan sätta samman sin sjukdom med mjölken. De blir inte dåliga direkt utan det tar ett tag innan magproblemen startar efter det lapat i sig den goda drycken. Vatten är den bästa drycken som du kan ge din katt.
gnam