Kryssningar, tentor och chilipeppar


Syrran och hennes sambo har vunnit på lotto och pratar om att bjuda med hela familjen på en solresa. Alla är superpeppade, men på helt olika platser. Allt från Thailand till Gran Canaria har dykt upp på önskelistan, men jag följer med precis vart som helst. Cruise i Karibia – inte mig emot, men en weekend på västkusten går minst lika bra.

Jag har haft fullt upp med alla tentor på sistone, så bara att lämna lägenheten är gott nog för mig just nu. I eftermiddag ska jag träffa Erik och testa ett hamburgerställe som tydligen ska vara galet bra. Ägarna har åkt runt i USA för att hitta den perfekta burgaren som inspiration och sedan tagit hem hela konceptet till Sverige. Jag hoppas att det kommer att vara inrett som ett 1950-talshak och att man får enorma milkshakes till maten.

Annars har jag alltid velat pröva de där vägkrogarna där man kan beställa en gigantisk stek och få sitt namn och bild på en tavla om man lyckas äta upp hela tallriken. Förutom ära och berömmelse slipper man tydligen betala också. Jag skulle förmodligen klara en tiondel …

Fast den senaste trenden verkar vara att plåga i sig vrålstark peppar som vanligtvis används i tårgas. Det kanske skulle fungera bra mot min segdragna förkylning. Jag är beredd att testa vad som helst för att stoppa den här horribla hösnuvan. Men jag nyser åtminstone inte 12 000 gånger om dagen, som den här stackars tjejen.

Om inte annat släpper det säkert i Karibien.

Det perfekta botemedlet?