Kategori: Lite allt möjligt

 • Dyr spontanshopping

  Hon kommer strypa mig, långsamt. Vem då undrar ni? Min älskade hustru Johanna såklart. Jag var nämligen tvungen att ta ett litet snabblån för att kunna köpa samlingen med obskyra vinylsinglar som jag hittade på en auktionssajt. Den blev lite dyrare än jag hade tänkt. Först var min plan att smuggla in den i huset…

 • Presenttips till din partner

  Som jag nämnde i mitt senaste inlägg så hade jag köpt en present till Johanna. Det var en alldeles för bra present för att inte blogga om den. Jag köpte en upplevelse till henne. Har ni hört talas om det? Det är alltså inte en sak utan det finns massor av coola upplevelser att välja…

 • Extra firande idag

  Glad påsk på er alla. Jag hoppas ni har det toppen. Vi är hemma denna påsk men det betyder inte att vi inte firar stort. Vi firar till och med lite extra eftersom Johanna har fått jobb nära hemmet. Ni som bor på mindre orter vet att det många gånger är pendling som gäller. Fast…

 • I mina gamla hoods

  Idag har jag varit i mina gamla hoods. I det område jag bodde som ung innan jag tog över släktens gamla gård. Det var som det var nyligen jag kontaktade den fastighetsmäklare Partille som hjälpte mig att sälja min lilla tvåa. Gick till och med förbi hans kontor. Skittrevlig kille, typisk göteborgare med glatt humör.…

 • Sprid informationen

  Här kommer ett viktigt inlägg som jag skulle uppskatta om ni sprider. Det handlar om katter och kyla. Innan ni startar bilen kontrollera så att ingen katt har krypit in under bilen eller sitter på däcken. Katterna är experter på att söka värme på bilar. Nu när vintern har slagit till ökar olyckorna med dödade…

 • En kunglig katt

  Det är inte bara kungar som får statyer resta till sitt minne. Även katter frår tydligen det. I Istanbul finns tusentals katter som lever på gatorna. En av dessa blev internetkändis. En katt som ser väldigt cool ut blev en meme och det finns tusentals olika texter till bilden. Dessutom på flera olika språk. Nu…

 • Viktig information

  Eftersom vi svenskar ofta reser utomlands så kan det vara bra att veta internationella djursymboler. I flera länder har djuren det långt i från så bar som i Sverige. Ett avklippt öra betyder alltså att katten är steriliserad eller kastrerad.

 • Vem har dansat regndansen?

  Vilken otrevlig överraskning vi fick i går när vi kom hem efter en vecka på Gotland. Hela källaren var översvämmad. Jag har givetvis fått rapporter om att det regnat kraftig men trodde absolut inte att det var så här illa. Har givetvis ringt försäkringsbolaget och hört med dem. Några killar kommer och hjälper mig att…

 • Liten blir stor

  Min lillebror är en liten sladdis och nu blir han vuxen och tar studenten. Det skiljer väldigt många år mellan oss och vi har aldrig bott tillsammans. Trots detta är vi väldigt lika och delar många intressen, bland annat skytte. Så som den favoritbror jag är, den ende bror kanske ska tilläggas, så får han…

 • Berättelser från ett fikarum

  Den här bilden hänger på väggen i vårat fikarum på jobbet. Jag har aldrig tänkt närmare på den förrän idag när vi hade besök av våra samarbetspartners på Arvato. Vi kör numera factoring med hjälp av proffs. En supersmidig lösning som har gjort arbetslivet betydligt enklare. En av tjejerna kunde berätta om händelsen bakom bilden.…