Lyxmodell av kattlåda – eller inte


I det här hushållet funderar vi ofta, i sansad form, över hur en katthjärna fungerar. Men i morse trodde jag att tiden var räknad för Krusmons. Av någon outgrundlig anledning hade katten bestämt sig för att använda duschen som alternativ till kattlådan. I går hade hans kattiga höghet placerat en inte alltför väldoftande hög bakom vikdörren. I morse vaknade jag av ett vrål från Johanna och när jag rusade upp för att se vad det var, visar det sig att katten har kissat mitt på golvet och en knappt vaken Johanna började dagen med att kliva i pölen. Passar du dig inte så åker du snart i köttkvarnen från Ankarsrum väste min älskade hustrun mellan tänderna till Krusmons som kom strosande som om inget hade hänt. Det är tur att jag vet att hon inte menar allvar, när hon har lugnat ner sig.

Interiörbild på ett badrum