Patroner ska du inte ge till katten


Konstig rubrik jag vet! Fast anledningen till rubriken är att jag precis gör en beställning från patroner.se inför julen. Jag behöver köpa både färgpatroner, ett minneskort och nytt fotopapper. Har Facebook öppet samtidigt och blir lite illa berörd när jag ser att en vän ger ägg till katten för att den ska få glansig päls. Det finns vissa saker som är självklara att vi inte ger till katten som mat, patroner exempelvis 😉 Nej men skämt och sido så tycker jag många kattägare är väldigt okunniga om vissa maträtter.
dbudd

Här är vissa saker som är vanligt att flera ger till katten:

Mjölk/grädde: Vuxna katter är laktosintoleranta. De tål alltså inte laktos som finns i många mjölkprodukter. Måste du ge dem mjölk, köp laktosfritt!

Rå kyckling: Rå kyckling innehåller mycket bakterier och katten kan bli riktigt sjuk.

Ägg: En seglivad myt att katten skulle få finare päls av det. Råa ägg innehåller precis som kyckling höga risker för bakterier som exempelvis E-coli. Äggvitan innehåller dessutom ett ämne som gör att katten inte kan ta upp B-vitamin.

För mycket fett: I jultider kanske någon får för sig att slänga svålen till katten. Fett är bra, i lagom mängd. För mycket fett kan ge katten stora problem med magen.

Sedan finns det givetvis mycket annat, som exempelvis lök och choklad, du inte heller ska ge katten. Fast det hoppas jag inte heller är så vanligt?

,