Parkour – en sport med katter som förebild?


Jag satt i lugn och ro i soffan och läste en bok av Isaac Asimov när ett rött streck kom farande förbi mig. Att vår katt inte riktigt är som alla andra katter det vet vi mer än väl vid det här laget, men jag trodde att han hade tappat förståndet helt. Krusmons for runt som en galning. Hoppade upp mot väggen och sköt ifrån med bakbenen innan han for rakt över rummet upp i bokhyllan och sedan ner på golvet igen. Först trodde jag att han jagade något eller hade blivit skrämd men nej då, efter några minuter landade han i sin favoritfåtölj och la sig för att sova. Jag blev sittande kvar med gapande mun och kom på mig själv med att fundera på om parkour – gatuakrobatiken ni vet – uppfanns av någon som hade en lika knäpp katt som vår. Rörelserna och momenten är inte helt olika.