Skriva affärsplan och boka in en affärsjurist


Vad gör man med en nyopererad fru som ska ta det lugnt och inte anstränga sig men samtidigt inte vara fullständigt stillaliggande? Jag lovar att den utmaningen är inte enkel, särskilt inte när man har en fru som min älskade Johanna som är van vid att röra på sig mycket och som alltid har något projekt på gång. Av en ren slump kom jag på att hon har pratat om att hon vill lära sig mer om affärsjuridik eftersom hon går och filar på en affärsidé. En bra sådan om ni frågar mig men jag är ju inte helt opartisk i sammanhanget. I alla fall så fick jag henne att börja undersöka det hon behöver veta om bolagsrätt för att ha koll på allt när hon väl startar sitt företag. Det tog inte många minuter innan Johanna var i full gång med att ringa samtal och boka in tid för ett möte med en jurist. Sedan sa det bara tjoff, tjoff så hade hon planerat allt och sammanställt affärsplanen. I kölvattnet av hennes framfart satt jag och Krusmons lätt matta i pälsen båda två.

En person bakom en hög med böcker