Till havs!


Sandra och Johan tycker att vi ska köpa en partybåt, gärna en gammal trålare som vi kan åka runt med nästa sommar. Låna pengar är ett måste i så fall, eftersom jag inte kommer att ha ett korvöre förrän nästa månad. Jag har börjat kolla runt på nätet och båtmarknaden är ju verkligen helt enorm. Många säljer ut till vrakpris, så det här verkar vara rätt tid att köpa. Det är så himla mycket man måste tänka på bara. Försäkringar, hyra för hamnplats och extrakostnader för vinterförvaring exempelvis. Vi måste vara försiktiga, men jag tycker ändå att det är en bra idé.

Att gå till sjöss är ju den ultimata frihetsdrömmen. Tänker på Thor Heyerdahl som mot alla odds seglade mot mystiska kontinenter och levde som en vilde. Jag tror att vi får döpa vår skuta till Kon-Tiki II, det för säkert tur med sig. Kanske kan vi inreda hytten med play station, bar och en soffgrupp, så vi kan hänga där på regniga dagar också.

Jag tänker även skaffa mig en klassisk kaptensmössa, randiga tröjor och kanske till och med en tatuering. Halvmesyrer hör inte hemma på havet. Sedan måste vi lära oss hur man läser sjökort, så det inte slutar som i Titanic. Och skulle vi ändå sjunka hoppas jag att vi inte stöter på de här bestialiska sjömonstren, hehe.

Kapten Ahab släng dig i väggen. Det finns en ny kung på vågorna.

Mitt hem nästa sommar.