Ugnsformar kan fungera som muta


Som väntat gick det inte alls bra att smuggla in skivsamlingen jag köpte och i ärlighetens namn var jag bara dum som ens försökte. Skulle varit ärlig istället. Min älskade Johanna var inte att leka med i några timmar. Stämningen var så tryckt att till och med Krusmons, som annars alltid brukar vara i närheten av oss, tog sin tillflykt längst in i under sängen i gästrummet. Jag insåg att jag behövde göra något för att fixa till mitt misstag och kom på att Johanna hade pratat om några ugnsformar som hon ville ha. Så fort jag fick möjlighet, det är inte lätt att handskas med en arg Johanna, smet jag iväg med mobilen för att beställa dem. För säkerhets skull bokade jag en spa-helg för oss också. Spa är inte riktigt min grej, men Johanna älskar det. Krusmons kom smygande och hoppade upp i mitt knä, kurrjamade, började spinna och såg omåttligt nöjd ut. Jag tolkar det som att han tyckte att mutan till hans matte var bra. Det återstår att se om den går hem hos Johanna…

Polenta i en gratängform av glas